By Knihovna CVUT v pátek 8. prosinec 2017
Rubrika: Informační zdroje

Mezinárodní den lidských práv

10. 12. je od roku 1950 Mezinárodní den lidských práv. Připomíná vyhlášení Všeobecné deklarace lidských práv Valným shromážděním OSN.

Uplatňování lidských práv se děje v určitém právním prostředí, jehož znalost oceníte nejen v profesním životě ale i při studiu.

Znáte platné předpisy nebo usnesení vlády České republice? Chcete znát novinky zrůzných oblastí práva a právního dění?

Představujeme ASPI - Automatizovaný Systém Právních Informací, který zpřístupňuje nejen legislativní obsah, ale i jeho vývoj, procesy a komentáře. Knihovna ČVUT poskytuje studentům bezplatný přístup do verze upravené pro potřeby naší školy.

Buďte v obraze, jaké změny zákonů se připravují! ASPI monitoruje za Vás připravovanou legislativu.

ASPI – Automatizovaný Systém Právních Informací

Jde o komplexní systém pro práci s právními informacemi v oblasti práva, daní, účetnictví. Komplexně pokrývá všechny předpisy platné na území ČR včetně předpisů evropských společenství v rámci Evropské unie. Veškeré předpisy jsou ozdrojovány, dostupné v aktualizovaném i dřívějším znění. Platforma též poskytuje rozsáhlý autorský obsah v podobě komentářů, časopisů, výkladů, vzorů, judikatury, překladů a aplikací.

Bezplatně se po registraci dostanete k předpisům ČR ve všech zněních, publikované judikatuře, můžete využít možnosti vkládání vlastních poznámek a exportu dokumentů, systém též zasílá upozornění o změně předpisů. Za pozornost stojí monitoring legislativního procesu, kde najdete schválenou i zamítnutou legislativu od schválení rozpočtu v roce 2013, včetně těch návrhů, které jsou předložené k jednání, nebo se o nich již jedná.

Pro studenty ČVUT knihovna nabízí přístup k rozšířené nabídce

Pro vzdálený přístup mohou studenti využít program StudentAspi.

Akce k tomuto dni: