By Tereza Nováková v pondělí 14. leden 2019
Rubrika: Informační zdroje

Normy na míru (IHS)

IHS Markit je jedním z největších distributorů normativních dokumentů. Obsahuje přes jeden milion dokumentů od více než 370 vydavatelských institucí, vládních organizací i předních průmyslových firem.

Ústřední knihovna ČVUT pro vás předplácí plné texty norem z kolekce:

SAE GROUND VEHICLES (SAE J-Reports)

Vyhledávat ale můžete v celém obsahu databáze. Předplacené dokumenty můžete prohlížet a stáhnout ve formátu .pdf, u ostatních zobrazíte záznam s podrobnými informacemi. V případě zájmu se na nás obraťte, můžete o normu požádat. Viz formulář níže!

Přístup do databáze

Specifikem databáze je nutná registrace a následné přihlášení při každém vstupu. Příjemné a především zjednodušené prostředí (workbench) uživatelům umožňuje vyhledávat normy rychle a pohodlně. 

Hlavní předností je:

{slider title="Jednoduché a intuitivní vyhledávání" open="false"}

Přesně víte, v které části databáze zrovna vyhledáváte. Zároveň se vám ukládají vyhledané termíny a aktuálně prohlížené dokumenty pro rychlou práci. IHS nezprostředkovává pouze normy, ale i další odbornou literaturu. V rámci vyhledávání funguje i našeptávač.

{slider title="Propracované pokročilé vyhledávání"}

Pokročilé vyhledávání poskytuje sofistikovanější formu vyhledávání, pokud přesně víte, co hledáte. Ke zpřesňování dotazu slouží několik filtrů, které můžete k dotazu přidat. Nebo rovnou omezit vyhledávání na konkrétní druh normy.

{slider title="Personalizace prostředí"}

Vzhledem k tomu, že se do databáze musíte při každém vstupu přihlásit, dostáváte se rovnou do svého účtu, kde vidíte historii vyhledávání, vyhledávací pojmy, naposledy prohlížené dokumenty a další. Kromě toho můžete měnit barvu jednotlivých položek. Můžete také vytvářet tzv. projekty, které pak můžete sdílet i s přidanými odkazy na literaturu. 

{slider title="Videonávod"}

{/sliders}

Pokud potřebujete pracovat s jinými normami, můžete nám doporučit, jak současný rozsah předplatného rozšířit. Stačí jen vyplnit formulář:

{convertforms 12}

Související Články